Sonofon+Telenor

Annonse


Telenor kjøper Sonofon

Sonofon+TelenorI en kortfattet pressemelding bekjentgjør Telenor at de har besluttet å kjøpe 53,50 prosent av aksjene Sonofon.

Pressekonferanser

Det vil bli avviklet to pressekonferanser, henholdsvis i Oslo og i København klokken 12.00 i dag, tirsdag.

ITavisen.no kommer tilbake med ytterligere dekning fra pressekonferansen.

Til stede under pressekonferansen i Oslo blir konsernsjef Tormod Hermansen og administrerende direktør i Telenor Mobile Communications, Arve Johansen.

Annonse


De to pressekonferansene vil bli knyttet sammen via satellitt.

I København deltar fra Telenor visekonsernsjef Terje Thon og viseskonsernsjef i Telenor Mobile Communications, Morten Karlsen Sørbye. Fra GN Great Nordic deltar konsernsjef Jørgen Lindegaard og visekonsernsjef Jørn Kildegaard.

Kjøpte ikke aksjer i USA

Det er det danske konsernet GN Store Nords aksjer i Sonofon som Telenor kjøper. Tidligere har det vært spekulert i at Telenor ville kjøpe amerikanske Bell Souths 46,5 prosent, etter at Tormod Hermansen i mai var på besøk i hovedkvarteret i Atlanta. Telenor vil trolig ut med 14,5 milliarder kroner for handelen.

Ved utgangen av 1999 hadde Sonofon vel 850.000 kunder. I dag har selskapet trolig over 900.000. Sonofon er Danmarks nest største mobiloperatør.

Ved årsskiftet hadde Sonofon 1.300 fast ansatte medarbeidere på lønningslisten.

Omsetningen i Sonofon ble 2.162 millioner danske kroner i 1997 og 2.347 millioner i 1998. I 1997 var resultatet av den primære drift negativ med et minus på 83 millioner, men i 1998 var der igjen negative tal på bunnlinjen med 34 millioner kr. i resultat av primær drift, ifølge Sonofons hjemmesider.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse