Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tar opp kampen mot pda-virus

Symantec har tatt konsekvensen av den spådde viruseksplosjonen på mobile terminaler. Nå utvikler selskapet verdens første antivirusprogram for Palm OS.

Med unntak av Timofonica, viruset som skulle spre seg via sms, har vi foreløpig ikke sett datavirus som i særlig grad angriper mobile enheter.

Allikevel mener Symantec at Palm OS er like utsatt for angrep av vanlige typer virus som vanlige stasjonære operativsystem, ikke minst tatt i betraktning det store antallet forskjellig programmer og applikasjoner som Palm kjører.

Ny risiko

– De nye terminalene for mobilt Internett bringer ny risiko og nye utfordringer. Etter hvert som bedrifter utvider sine nett med håndholdte enheter, vil det bli nødvendig å sikre program og data på disse nye plattformene, sier teknisk sjef Ron Moritz i en melding fra Symantec.

Blant utfordringene ved å lage antivirusprogram for pda er den begrensede minnestørrelsen og den lave lagringskapasiteten, noe som gjør det nødvendig å utvikle nye og mer effektive algoritmer og teknologier for å oppdage farlig programkode.

Besøk Symantec på www.symantec.com.