Annonse


Ny Siemens-telefon til høsten

Men det blir vel litt drøyt å kalle Siemens M40 for en ny telefon. Det blir mer riktig å si at telefonen har fått nytt navn. Siemens M40 er nemlig tro kopi av Bosch 1886, som ble lansert på CeBIT tidligere i år. Navnebytte er en konsekvens av avtalen mellom Siemens og Bosch.

Tok over Bosch

For pressetalsmann Axel Heim i Siemens ICP bekreftet tidligere i år ovenfor wapland.no sin søsterpublikasjon ITavisen.no at selskapet har inngått en avtale med Bosch om å kjøpe dere forsknings- og utviklingsenheter for mobiltelefoner.

Konsekvensen av avtalen mellom de to tyske mobilprodusentene er at mobiltelefoner med Bosch-navnet vil forsvinne, og at bare Siemens vil bestå.

Annonse


– Dette er en del av Siemens sin strategi for å nå et salg på 30 millioner mobiltelefoner i år på verdensbasis, sier Siemens sin pressetalsmann.

Mye muligheter

Det kan vel tenkes at Siemens kan nå dette målet, for ”Bosch-telefonene” har fått et mye renere og penere design enn Bosch tidligere har vært kjent for.

Siemens M40 er en trebånds (GSM 900/1800/1900) wap-telefon som er klargjort for HSCSD (High Speed Circuit Switched Data). Den har innebygd antenne, veier kun 97 gram og har bluetooth-funksjonalitet.

Sms-brukere setter pris på T9-mulighetene i telefonen, som gjør at den foreslår ord etter hvert som man skriver. Telefonen støtter videre data- og faksoverføringer, og har mulighet for opptak av tale i inntil fem minutter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse