Annonse


Europa-ledere fokuserer på wap

Hele 35 prosent har allerede lansert wap-sider, var en av konklusjonene på undersøkelsen, som ble utført mellom 2. og 8. juni. Videre planlegger 18 prosent å lage innhold på wap i løpet av seks måneder, mens to prosent har same planer, men da i løpet av tolv måneder. De resterende 31 prosentene kunne ikke gi tilfredstillende informasjon.

Oppløftende resultat

– Det er oppløftende å se at så mange av de top 100 websidene leverer wap-innhold, sier Ben Wood, Business Development Director hos Mobile Lifestreams Ltd., et trådløst konsulent og forskningsselskap fra Newbury i England.

– Den store utfordringen er å fylle rommet mellom realitet og visjoner rundt wap. Man må også sikre at sluttbrukernes forventninger blir tatt vare på, sier Wood.

Annonse


Ikke naturlig for alle

Allikevel er det en rekke av websidene som det ikke vil være naturlig å ta I bruk wap-innhold. For eksempel vil det i dag være lite behov for Shockwave.com med wap fordi flesteparten besøker sidene for å laste ned gratis programvare.

Europeiske brukere besøker også en rekke amerikanske nettsteder, hvorav en rekke ikke har lansert wap-tjenester ennå. USA ligger fremdeles et stykke bak Europa i å implementere mobil Internett-teknologi, ikke minst wap.

Hvis man ekskluderer disse kategoriene er det 62 europeiske nettsteder som er av generell interesse. 50 prosent av disse har allerede lansert wap-sider, mens 21 prosent planlegger lansering i løpet av seks måneder. 3,2 prosent vil lansere I løpet av 12 måneder, mens 4,8 prosent ikke planlegger wap-lansering. De resterende 21 prosentene ga ikke tilfredstillende informasjon.

Topp 100 i Europa

Undersøkelsen baserte seg på en liste av Europas hundre ledende websider, levert av MMXI Europe, en del av de ledende nettanalytikerne i Media Matrix.

MMXIs data listet de 100 websidene med høyest antall brukere i løpet av mars i år. Tallene er samlet etter å ha fulgt nettbruken til flere tusen brukere i de landene hvor bruken er høyest: Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

De fullstendige tallene:

Fullstendig liste
Har wap-sider
35 prosent
Planlegger lansering innen 6 måneder
18 prosent
Planlegger lansering innen 12 måneder
2 prosent
Har planer, men ville ikke informere
8 prosent
Ingen planer
5 prosent
Svarte ikke
23 prosent
Totalt
100 prosent
Relevante europeiske nettsteder
Har wap-sider
50 prosent
Planlegger lansering innen 6 måneder
21 prosent
Planlegger lansering innen 12 måneder
3,2 prosent
Har planer, men ville ikke informere
14,5 prosent
Ingen planer
4,8 prosent
Svarte ikke
6,4 prosent
Totalt
100 prosent

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse