Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gir Internett-rabatt på kino

BERGEN: Publikum som kjøper billett til Bergen Kino via Internett eller mobiltelefon, vil få 10 – 15 kroner i rabatt per billett når salgskanalen åpnes senere denne måneden.

Det er kinosjef Svein Sandvik ved Bergen Kino som sier dette til Itavisen.no.

Bergen Kino blir den første norske kinoen som tilbyr ehandelskunder prisrabatt på billettene.
– Det skal lønne seg å kjøpe billetter elektronisk, fastslår Sandvik.

Hvorvidt noen av de andre kinoene kommer til å følge Bergens eksempel, er opp til den enkelte kinosjefen, sier adm. direktør Kjell Arne Orseth i Filmweb AS.

Favoriseres

Bergen Kino legger opp til en aktiv favorisering av internettkundene. Foruten prisrabatt, vil de få tilbud om å kjøpe de beste, ledige setene. Det vil de kunne gjøre fra sofakroken hjemme, eller for eksempel fra uteserveringen på Zachen via mobiltelefon.

De vil også kunne slippe unna de lange billettkøene før forestillingen. Billettene vil de i stedet kunne hente i en egen automat i foajeen, i siste øyeblikk før forestillingen starter.

Den endelige datoen for lanseringen av det elektroniske billettsalget ved kinoene i Vestlandets hovedstad er enda ikke fastlagt. Systemet testes ut i disse dager. Sandvik håper derfor at publikum vil kunne ta i bruk det nye systemet i løpet av denne måneden.

Forsinket

Introduksjonen skjer et halvt år forsinket, grunnet en rekke uheldige omstendigheter, ifølge Sandvik.

– Til gjengjeld vil kinopublikum i Bergen få tilbud om Norges mest avanserte løsning for salg av elektroniske kinobilletter, lover kinosjefen.