Sony Playstation2

Annonse


Bærbar PlayStation kommer

Sony Playstation2Salgsprisen i Japan blir vel 1.200 kroner.

Psone vil spillemaskinen hete, og den kommer med en kobling til mobiltelefonen, slik at man kan spille online hvor enn man er. PS One har også en CD-ROM-spiller for tradisjonelle spill. Den bærbare versjonen kommer til å være kompatibel med alle tidligere versjoner.

Siden den første PlayStation kom i 1994 har Sony solgt 73 millioner enheter, men med 128-bits versjonen, som kom i mars, har Sony et redskap som gjør PlayStation2 til potensielt noe langt mer enn en spillemaskin. Med større mobil båndbredde, som kommer i nærmeste fremtid, blir PlayStation2 også en mobil internett-terminal.

– PS One vil lede Sony inn i den nye mobile nettverks-æraen, erklærer selskapet i en pressemelding.

Annonse


Den bærbare stasjonen skal appellere til en kjøpergruppe som ikke har tent på PlayStation: Kvinner. Den vil bli »smart, vennlig og søt», sier Sonys markedsfolk, som innrømmer at PlayStation2 appellerer mest til gutter i alle aldre som liker tekniske ting.

Psone blir ikke som Nintendos GameBoy en spillemaskin man kan bruke overalt, på bussen og på bakerste benk i klassen, men heller en spillterminal man kan ta med seg.

Til PlayStation2 vil Sony innen årsslutt komme med en harddisk og en adapter som kan koble maskinen til høyhastighets internettforbindelser.Som tilleggsutstyr følger det med en liten LCD-skjerm, slik at det er mulig å bruke den uten et fjernsynsapparat.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse