Wikstøl

Annonse


Nettavisen til Tyskland

WikstølAllerede i august, når avspark går i den tyske Bundesliga, skal avisen være i gang med sin nasjonale tyske satsing.

Nettavisens administrerende direktør Knut Ivar Skeid sier til Dagens Næringsliv at Netzeitung tar sikte på å bli en landsdekkende tysk nettavis, med vel 50 ansatte, hovedkontor i Berlin, økonomisk redaksjon i Frankfurt og lokalkontorer i Hamburg, München og Düsseldorf. Som i Norge vil Netzeitung satse på økonomi, sport og generelle nyheter.

Det er svenske Spray Network, eier av Nettavisen siden i fjor, som står for finansieringen. 15 ansatte er allerede på plass i Berlin. Skeid søker etter en kjent tysk mediastørrelse som redaktør. Selv ser han sin rolle som etablerer og styreformann.

Det tyske internettmarkedet beregnes i dag til vel 10 millioner mennesker, men vokser raskt. Bare vel 13 prosent av tyskerne bruker Internett jevnlig, men det satses stadig sterkere fra internettleverandørene med billigere tilbud, høyere båndbredde og flere tjenester.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse