Annonse


De store portalene får konkurranse

Mandag ble Norges første byportal på wap lansert i Sarpsborg. Det var teleforhandleren Borg Svakstrøm som stolt kunne presentere Borgwap.com, en portal med lokale nyheter, tjenester og lenker.

De små wap-samfunn

Borg Svakstrøm er medlem i Mobildata Kjeden AS, og de har tydeligvis blitt imponert av initiativet fra forhandleren i Sarpsborg. Nå går Mobildata aktivt ut for å opprette byportaler over hele landet.

– Vi ønsker å se oppblomstringen av små wap-samfunn rundt omkring i Norge. Det er jo lokale ting som opptar folk, sier Erik Kluften, produkt- og forhandleransvarlig i Mobildata.

Annonse


I første omgang skal et dusin av Mobildatas forhandlere gjennomgå et autorisasjonsprogram på wap, som skal gi den nødvendig kompetanse og motivasjon for å starte opp nye lokale portaler.

Alle vinner

Mobildata er eid av Telenor Mobil og er teleoperatørens nest største forhandlerkanal etter Telehuset. Likevel ser forhandlerkjeden ingen problemer med at de nye byportalene vil havne i en konkurransesitasjon med Telenors egen portal djuice.com.

– Telenor er riktignok ikke vant til at forhandlerne tar initiativ på denne måten, men alt vi gjør bidrar jo til at flere bruker wap, noe de vil tjene bra på. Vi selger flere telefoner, får flere brukere av portalen og kundene bruker flere ringeminutter til wap. Det er en vinn-vinn situasjon for alle parter, sier Kluften.

Teknokjerne i Sarpsborg

Mobildatas kjernekompetanse på wap vil fremdeles ligge hos Borg Svakstrøm. Her vil også den tekniske driften av portalene foregå.

Borg Svakstrøm er også i ferd med å etablere seg som en totalleverandør for wap og de selger løsninger for blant annet wap-sider og intranett. Ønsker kundene maksimal sikkerhet, har Borg også egen wap gateway.

Styrker kundeforholdet

– Ved å tilby kompetanse og innhold på denne måten, binder vi kundene til våre forhandlere. Neste gang de kjøper wap-telefon går de ikke til Elkjøp, sier Kluften til wapland.no.

Arbeid er allerede i gang med å få opp nye lokale portaler rundt omkring i landet og ryktene forteller at det er Harstad som vil bli den neste wap-byen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse