Annonse


All Bluetooth fra Ericsson

For i tillegg til de to telefonene og PC-kortet med Bluetooth som selskapet lanserte på CommunicAsia i Singapore har selskapet tidligere lansert flere produkter med Bluetooth.

De første Bluetooth-lanseringene fra svenske var ett headset, en adapter for eldre mobiltelefoner og ScreenPhone, som vil være et multiverktøy i hjemmet. At selskapet satser på nå teknologi er det vel liten tvil om.

Satser på Bluetooth

Ericsson er ikke lite stolte over å være såpass i forkant av utviklingen, noe de for så vidt har grunn til. Selskapet er det første i verden til å ha en så komplett liste over utstyr med Bluetooth.

Annonse


Dette er Bluetooth-utstyret fra Ericsson:

 • Mobiltelefonene T36 and R520
 • PCMCIA-kortet Bluetooth PC Card DBP-10
 • Håndfrisettet Bluetooth Headset HBH-10
 • Adapteren for eldre telefoner – Bluetooth Phone Adapter DBA-10
 • Web- eller screen-pad Cordless Screen Phone HS210

  Også som trådløs telefon

  På CommunicAsia viste selskapet også frem prototyp på en Bluetooth Home Base, som gir mobiltelefonen mulighet til å oppføre seg som en vanlig trådløs telefon ved at den automatisk kobler telefonen til en fast telefonlinje.

  Når man beveger seg ut av rekkevidden til denne basestasjonen vil man automatisk kobles opp mot det vanlige GSM-nettet. Det vil jo også føre til at man da kun trenger denne ene telefonen, uansett om man er på kontoret, hjemme eller på farten.

  Venter på konkurrentene

  – Bluetooth-teknologien har fått en enorm respons siden introduksjonen og Ericsson har vært i forkant av utviklingen hele tiden. Det ser man nå med de første produktene og at vi kan vise frem en hel produktlinje med Bluetooth, sier Jan Ahrenbring, Vice President Marketing and Communications hos Ericsson Mobile Communications.

  – Dette er allikevel bare starten og vi ser frem til å se kreative produkter og løsninger fra de andre selskapene som utvikler for Bluetooth, sier han videre.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse