Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia sier ja til Java

Nokia annonserer i dag at de vil legge inn støtte for Java i mange av sine fremtidige mobiltelefoner. Samtidig melder selskapet seg inn i et utviklingsprogram for Java.

Det finske mobilselskapet er nå medlem i organisasjonen med enkle navnet the Executive Comittee of the Java Community Process 2.0 Program (JCP).

Denne komiteen oppsto opprinnelig etter initiativ fra Sun Microsystems og meningen er at den skal ta aktiv del i utviklingen av spesifikasjoner og applikasjoner for det objektorienterte programmeringsspråket.

Overgår PC

– Brukere vil for eksempel bli i stand til å hente Java-applikasjoner over mobilnettet gjennom wap, for så å kjøre programmene på telefonen sin. Vi tror at innen 2003 vil det årlige salget av Symbians EPOC og andre mobiltelefoner med Java overgå det årlige salget av PC-er, sier Anssi Vanjoki, adm. visepresident i Nokia Mobile Phones.

Samtidig, på en javakonferanse i San Fransisco denne uken, demonstrerer Nokia sin JavaPhone Application Interface (API), og hvordan denne kan brukes til programutvikling.

Først til EPOC

I første omgang vil Java bli implementert i EPOC-baserte mobiltelefoner og kommunikatorer, og Nokia håper på å ha de første produktene med Java teknologi klare på markedet i 2001.

Mer informasjon om JCP finner du www.java.sun.com/aboutJava/communityprocess/.