Annonse


Kommune får Internett til alle

Innbyggerne i den rike kraftkommunen Modalen er privilegerte. For to år siden kjøpte kommunen seg mobildekning da Telenor Mobil ikke så det økonomisk forsvarlig å bygge ut sitt GSM-nett på det lille tettstedet.

Surfe-kommune

Nå er det Internett innbyggerne skal få. Alle husstander i Modalen vil få en liten elektronisk boks, Homepilot, som settes opp på TV-apparatet.

Homepilot gjør det mulig å bruke TV til langt mer enn bare å se på fjernsynssendingene. Surfing på Internett, nedlasting av e-post, videotelefoni, strømstyring i huset og video direkte fra nett er noen av mulighetene de nå får.

Det er det norske firmaet PCTVnet som har laget systemet. PCTVnet har så langt ikke hatt særlig suksess med å selge sin nettboks til folk flest i Norge.

Annonse


Prosjekt

Kommunen gått sammen næringslivet og iverksatt “Prosjekt Modalen”.

I en pressemelding opplyses det at prosjektet vil blant annet satse på å tilby ulike tjenester som gratis nettbank. Kommunen vil legge opp til at alle husstander får systemet. Dette gjør at kommunen kan sende ut informasjon og kommunisere med innbyggerne direkte.

Fra høsten skal innbyggerne også få tilgang til bredbånd. Det er det norske satellitt- og kommunikasjonskonsernet Nera som er Modalens bredbåndspartner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse