Annonse


– Wap er en fis

Jubii.dk melder om en aktivitet på wap-siden som tilsvarer null, skriver Politiken. Ifølge Larsen og jubii.dk tilsvarer wap-telefoner et skritt to år bakover i tid.

– Telefonene er for store, for tunge og fylt med softwarefeil. Oppkoblingen er ustabil og går ned. Dessuten er websidene så grimme at de ligner de første hjemmesidene fra 1994, sier Larsen.

Ubrukelig

Analytikere i danske Netplan mener wap er ubrukelig og anbefaler folk å vente ett års tid før man begynner å tenke på å kjøpe mobiltelefon med wap.

Annonse


– Jeg kan ganske enkelt ikke se hva man skal bruke wap til. Vi har sjekket wap hos Sonofon og Tele Danmark, og konklusjonen er at det er ubrukelig, sier Netplans adm. direktør Torben Rune til Politiken.

Dødfødt

Netplan mener tiden har løpt ut for wap allerede før teknologien har kommet skikkelig i gang. Argumentasjonen går på at telefonene har vært forsinkete, tjenestene er for dårlig, sikkerheten holder ikke og at det generelt er en dårlig utgave av Internett.

– Det vil kreves en ny versjon av wap. Noe som sannsynligvis vil innebære at man må kjøpe en ny telefon, sier Rune.

Optimistene

Heldigvis er det noen optimister igjen blant danskene. Tele Danmark Mobil er delvis optimistiske på utviklingen innen wap og mobilt Internett.

– Vi er i en starfase på wap og det endelige gjennombruddet har vi enda ikke sett. Vi er som teletilbyder enda ikke klare til å tilby en optimal sevice på wap, men det kommer, sier Henrik Hansen, markedsdirektør i Tele Danmark Mobil.

Han mener wap vil oppleve mye motvilje i starten, men med tiden bli akseptert på lik linje med Internett, skriver Politiken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse