Canon Ixus1

Annonse


Smalere, flatere og mindre fra Canon

Canon Ixus1Canon har for lengst gjort suksess på det digitale fotomarkedet med en rekke testvinnende produkter. Om også Ixus vil bli et av dem får tiden vise.

Imponerer menigmann

Sist uke ble i alle fall det lille fotoapparatet introdusert for pressen. Seansen startet med en fotoutstilling med bilder tatt på Digital Ixus og skrevet ut på Canons fotoprinter BJC-8200.

Resultatet var imponerende, og flere av de fremmøtte presset nesetippene mot bildene for å se om dette virkelig kunne være blekkutskrifter.

Under pressekonferansen ble det hevdet at den analoge forgjengeren til Digital Ixus med sitt design var blitt en bestselger konkurrentene forsøkte å kopiere. Nå har altså Canon kommet dem i forkjøpet og kopiert seg selv.

Annonse


Lett å bruke

Digital Ixus har et objektiv på 35 til 70mm med en optisk zoom på 1:2. I tillegg har kameraet innbygget blitz med anti røde øyne-funksjon og et minnekort på 8 Mb. Menyen er lett å forstå, og displayet på kameraets bakside gir et klart og lettlest bilde, selv i dagslys. Ved hjelp av medfølgende USB-kabel og programvare kan du også redigere og printe ut bilder fra hjemme PC-en.

Fotolaboratorium i stua

Digital Ixus ble lansert sammen med storebror digital EOS, et speilreflekskamera i proffklassen. I tillegg benyttet Canon anledningen til å vise frem skanneren CanoScan FB1210U, en fargeskanner med 42-bit skanning og ekte 1200 dpi, samt selskapets nye blekkskrivere.

Samlet sett har Canon en rekke løsninger for den som ønsker å drive sitt eget lille fotoverksted uten at det nødvendig vis skal koste skjorta.

Vel, helt gratis er det jo ikke. Digital Ixus koster 7.495 kroner. Du skal ta noen bilder før det blir butikk av det..

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse