Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny supertelefon fra Ericsson

Under CommunicAsia i Singapore fikk verden i dag se Ericssons aller første mobiltelefon med innbygd Bluetooth. Ericsson T36, som telefonen heter, er også en trebånds telefon med raskere wap.

Telefonen har som sagt Bluetooth, som er en radiobrikke som gjør det mulig med rask trådløs utveksling av data mellom telefonen og andre enheter innenfor et begrenset område.

Raskere wapping

Videre støtter T36 HSCSD, som gjør det mulig med vesentlig raskere overføring av data via Internett. Wap-leseren er versjon 1.2.1 og denne i kombinasjon med HSCSD gjør blir det mulig å wappe mange ganger raskere enn du har kunnet til nå. Ericsson T36 (bluetooth)

T36 kan sende og motta 28,8kb/s, i motsetning til ordinær GSM som tillater 9,6 kb/s. T36 har ellers en rekke ulike funksjoner som melding om e-post og nedlasting til telefonen, samt avtalekalender som kan oppdateres i realtid via Wide Area Network-synkronisering.

Nye egenskaper dukker opp i tråd med utviklingen av nye applikasjoner i wap 1.2-standarden.

Bedre batteri

Tale- og standbytid skal også være vesentlig bedre enn på forgjengerne, med opp til 455 minutter tale eller 200 timer stand-by.

Ericsson følger også etter sine konkurrenter med prediktiv tekstinput (telefonen ”skjønner” hva du har tenkt å skrive og fullfører automatisk).