Linuxpingle mdollar

Annonse


Gartner støtter Linux

Linuxpingle mdollarGartner gir full støtte til Microsoft-konkurrenten i en rapport om operativsystemer og åpen kildekode.

Gartner Group mener at myter og ubegrunnet skepsis er den største årsaken for at åpne programvareløsninger ikke blir mer utbredt, enn det som er tilfellet, skriver Finansavisen.

Oppgjør med kritikerne

I en rapport tar selskapet et kraftig oppgjør med kritikerne av systemene. Det største ankepunktet mot åpne programvareløsninger er at ingen kontrollerer utviklingen av systemene, men Gartner Group hevder at dette ikke stemmer.

Når det gjelder Linux må for eksempel alle store systemendringer forelegges utvikleren Linus Torvalds, selv om han ikke kontrollerer systemet som sådan.

Annonse


Har støtte

Et annet ankepunkt mot åpne og gratis operativsystem er at det ikke leveres support for disse, men også på dette punktet hevder Gartner at kritikerne tar feil. En rekke bedrifter som har utviklet programvare med basis i åpen kildekode gir også støtte.

Både for Linux, Apache Sendmail og en rekke andre systemer finnes det selskaper som har spesialisert seg mot bedriftsmarkedet. Det amerikanske selskapet Red Hat leverer støtte til de bedriftene som kjører Red Hat Linux.

Utvikling fortsetter

Et tredje ankepunktet mot systemer bygget på åpen kildekode, er at utviklingen stopper opp når initiativtakerne hopper av. Det motbevises ved å vise til Linux, Apache og Netscape, hvor de opprinnelige utviklerne ikke lenger finnes i rekken av støtte spillere. I alle tilfellene lever systemene i beste velgående.

En åpen kildekode betyr som regel at noen overtar der de andre slapp, skriver Gartner Group i sin rapport.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse