Playstation 2 m/dvd

Annonse


PlayStation2 blir PC

Playstation 2 m/dvdUnder en pressekonferanse i Tokyo torsdag forrige uke, offentliggjorde Sony-sjefen Nobuyuki Idei selskapets planer om å gjøre spillkonsollen PlayStation2 til en hjemme-PC-konkurrent.

Pressekonferensen i Tokyo var egentlig tillyst for å fortelle at Sony vil bruke 10 milliarder kroner på å bygge nye brikke-fabrikker for å tilfredsstille den store etterspørselen etter PS2.

Mer PC enn spillmaskin

PlayStation2 er utstyrt med høyhastighets grafikkprosessor, og fikk nylig DVD-spiller for avspilling av film. Dessuten kan konsollen tilkobles Internett. Spillkonsollen kan altså fungere som en hjemmeunderholdningssentral med full nettaksess.

– PlayStation2 kommer til å likne mer på en PC, enn på en ren spillmaskin, sa Sony-sjefen Nobuyuki Idei.

Annonse


I strupen på Microsoft

Selv om han ikke oppga detaljer, fortalte Sony-sjefen at lisensieringen av brikkesettet ville realiseres allerede neste år.

Ved å la flere produsere PS2-maskiner, kan Sony øke markedet for PlayStation-spill og annen programvare som de utvikler og produserer.

Med dette går Sony rett i strupen på Microsoft og deres spillkonsoll X-Box som skal lanseres i andre halvår 2001. Også X-Box skal kunne håndtere Internett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse