Annonse


– Utnytt wap bedre

Folkestad frykter at mange av oss er i ferd å gjøre samme tabben som da Internett og web kom på midten av 90-tallet. Da ble alt innhold bare flyttet fra papir til nett og web – uten tilpasninger til mediet. Nå flytter vi web-innholdet over på WAP (Wireless Application Protocol), fortsatt uten særlig tilpasning.

– Bruk forretningsstrategisk

– Teknologer sier WAP er enkelt, at de kan få en Wap-side opp på få dager. Hva så? Ja, det er mulig. Men man må huske å spørre seg hva som er forretningsmålet. Hvilke tjenester gir merverdig? WAP og mobilt Internett må være en del av forretningsstrategien, på lik linje med Internett og andre salgs- og markedsføringskanaler, sier Folkestad til Wapland.no.

For lite brukervennlig

Nettrådgiveren mener håndsettene (mobiltelefoner og lommedatamaskiner) for Wap foreløpig er for lite brukervennlige. Grensesnittet fra telefon til telefon og fra tjeneste til tjeneste varierer.

– En undersøkelse har vist at du mister om lag halvparten av brukerne for hvert klikk de må foreta. Derfor må brukergrensesnittet være intuitivt, og det må bli mer konsistent, sier Folkestad.

Annonse


Han mener de fleste operasjoner på en WAP-telefon må være av type ”bekreft” – ja eller nei.

– Hvor må jeg tast inn kontonumret mitt når det er mulig å kjenne min identitet gjennom telefonnumret og mobilabonnementet mitt? Informasjonen er der – bruk den, sier Bekks toppsjef.

Varsle viktig

Folkestad mener varsling er en viktig funksjon som Wap-telefonen kan brukes til: At du kan få vite viktige opplysninger hvor som helst og når som helst.

– Hvorfor for eksempel ikke ha en WAP-tjeneste som varsler meg når det er mindre enn 2.000 kroner på kontoen. Og så kan varsling foreslå at jeg overfører penger fra budsjettkontoen, og alt jeg behøver å gjøre er ett trykk for å bekrefte.

Satser på lommedata

Han tror PDA-produsentene kan ha noe å lære bort til WAP-telefonprodusentene.

Selv har Bekk-selskapet valgt lommedatamaskin Visor til sine ansatte.

– WAP-bølgen har ikke komme så brutal som mange spådde i fjor. Men at mobil internettbruk vil øke, det er det ingen tvil om, avslutter Folkestad.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse