Dolphin

Annonse


Sun omfavner delfinene

DolphinSun Microsystems offentliggjorde onsdag at de overtar deler av Dolphins høyhastighets svitsjeteknologi. De to selskapene har allerede hatt et tett samarbeid i flere år, men nå skal Sun både overta og bruke en del av Dolphins teknologi gjennom lisens.

Dolphin utvikler og lager svært kraftige nettverkskort som brukes til å koble sammen servere, men har slitt noe med økonomien, til tross for sine produkter, som anses som lovende.

Danner grunnlaget i fremtidig netteknologi

– Dolphin vil danne grunnlaget for Suns fremtidige InfiniBand-teknologi, og bli utnyttet i Suns fremtidige server- og lagringsprodukter, uttalte Jørgen Myrland, adm. direktør i Sun Norge.

– Det nye engineering-senteret vil dessuten få stor betydning for Suns produktutvikling på høyhastighetskommunikasjon, opplyste Myrland.

Annonse


Hemmelig pris

Hele 21 medarbeider går over fra Dolphin til Sun og disse skal danne selve kjernen i utviklingsselskapet. Denne gruppen skal alle arbeide med InfiniBand-arkitekturen.

I dag er Dolphin en leverandør av kommunikasjonsløsninger til dataindustrien, og har sine løsninger integrert i en rekke produkter fra blant annet Sun.

Hvor mye Dolhpin får betalt for å gi slipp på både teknologi og ansatte, ville ikke Dolphin-sjefen, Pat Darden ut med.

Darden benekter også at tapet av de ansatte vil svekke selskapet på noe vis, selv om det er tydelig at mange nøkkelpersoner nå forsvinner til Suns senter for utviklingen av InfinitiBand.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse