Napster (MP3-program)

Annonse


Gnutella på søk

Napster (MP3-program)De har nå laget et avansert søkeredskap, som bruker den samme teknologien som benyttes til bytting avMP3-filer.

Gruppen av åpen kildekode programmere som står bak det kontroversielle filbytte-programmet Gnutella, har nå brukt den samme programvaren til å lage et avansert søkeredskap: InfraSearch.

– Dette gjør vi for å vise hva som er mulig. Vi ønsker å vise verden at Gnutella er mer enn piratvirksomhet og barnepornografi, sier Gene Kan, en av programmerne som leder prosjektet.

100 prosent Gnutella

En testversjon av InfraSearch er nå tilgjengelig på nett, og i følge utviklerne er InfraSearch 100 prosent Gnutella.

Annonse


Søkeredskapet jobber på mange måter identisk som tidligere programvare fra Gnutella. Nettsteder som ønsker å være en del av nettverket kan putte en bit programvare i sin database, og kan dele søkeresultat i såkalte bibliotek. Informasjonen kan byttes innbyrdes når ens maskin er tilkoblet nettverket av maskiner.

Det som skiller InfraSearh fra tradisjonelle søkemotorer er at man ikke indekserer noe som helst, og at søkeresultatet alltid vil være oppdatert. Ingen døde linker vil dukke opp når søket er utført, skriver InfraSearch på sin hjemmeside

Bruker minimalt av ressurser

– InfraSearh er designet til å kjøre på maskinvare som får plass på ditt barns kredittkort, hevdes på den foreløpige hjemmesiden til InfraSerch.

InfraSearch er ingen ny måte å indeksere på, men endrer søking fra en passiv til en aktiv ting. Det endrer søket fra en HTML-ting til en semantisk ting, og gjør det lettere for den som utfører søket å selv kontrollere det.

Test betaversjonen på infrasearch.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse