Annonse


Knøttliten PC med rå kraft

Har du latt deg imponere over lommeproduktene fra Palm, Casio, Compaq og deres like? Synes du CompactFlashminne på 320 MB og IBM Mirodrive på 340 MB sparker unna? Da kommer du garantert til å se på disse produktene med nye øyne ganske snart.

Konkurrenten Espresso er nemlig en ekte lomme PC. Den har 12 GB minne, Pentium III 500+ MHz prosessor og inntil 256 MB RAM.

Fullverdig PC

Espresso er med andre ord en helstøpt PC. Glem krympede pocketversjoner og konverteringstrøbbel, Espresso kjører fullversjoner på operativsystemer som Windows 2000/98/NT og Linux.

Annonse


Den støtter VGA-oppløsning på inntil 1600×1200 punkter, og har innbygget 3D-akselerator.

Uten skjerm og tastatur…

Det ”eneste” den ikke har er skjerm, tastatur, mus, CD-rom, floppydrive eller PCMCIA-brønn. Til tross for dette er Espresso mer enn bærbar harddisk med egen prosessor.

På dingsen finner du alle portene du trenger for å tilkoble slikt utstyr. Men med en 17” skjerm dinglende i VGA-porten er unektelig produktet noe mindre bærbart. Saint Song Espresso (des)

Bruk TV som skjerm

Det er her den geniale løsningen med videoutgang kommer inn. Via denne kan PC-en kobles til et hvilket som helst TV-apparat med S-VHS inngang (finnes på de fleste nyere TV-er).

Via touchpaden og scroll-knappen på Espressoen kan du så klikke deg frem til programmene du vil bruke.

MP3-spilleren

Med en kabel til TV-en og en til stereoanlegget har du nabolagets grommeste MP3-spiller. Med øreplugger tilkoblet kan du rusle ut på byen med inntil 12 GB musikk å lytte til (skulle holde til en drøy ukes døgnkontinuerlig musikkopplevelse uten at du behøver å høre den samme låten to ganger).

Hvor lenge batteriene varer sier imidlertid ikke Saintsong noe om…

Overkommelige priser

Mer realistisk er det kanskje å bruke maskinen til PowerPoint-presentasjoner, som bærbart fotoarkiv der du kan vise favorittbildene til slekt og venner via en TV-skjerm, eller for å ta med seg store mengder data fra en lokalitet til en annen.

Du kan selvsagt også surfe rundt på internett og bruke alle de tjenestene en mobil Internett-bruker er opptatt av, bare du har en PC-skjerm eller en TV i nærheten.

Produktet er foreløpig ikke lansert i Norge, men ryktene skal ha det til at det er like før, og at prisen skal være overkommelig…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse