Annonse


Kvinneflertall i Telenor-styret

Helt siden Televerk-tiden har telekonsernet vært en mannsbastion av dimensjoner.

Kvinnekuppet dempes noe ved at Eivind Reiten er utnevnt som ny styreformann. Han får med seg Statoils finansdirektør Inge K. Hansen, tidligere sjef for Orkla Finans og i sine ungdomsår landslagspiller i håndball.

Kari Broberg, bedriftsrådgiver, fortsetter i Telenor-styret. Han har tidligere vært markedsdirektør i Jordan.

Åshild Bendiksen har også sittet i Telenor-styret tidligere, inntil 1998, og har dessuten vært statssekretær i Samferdselsdepartementet, som enn så lenge er Telenors eier. I dag driver Bendiksen, bosatt i Salangen, eget firma.

Annonse
Bente Neegaard Halvorsen er hovedkasserer i LO og datter av tidligere LO-sjef Tor Halvorsen. Hun har også næringslivsbakgrunn.

Den største overraskelsen i det nye styret er Mai Buch, dansk og bosatt i København. Inntil 1998 var hun økonomidirektør ved Det Kongelige Teater, og hun har senere vært ansatt i det danske Forskningsministeriet. Hun driver i dag eget konsulentfirma, Competence House.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse