Annonse


Halebop – en uavhengig operatørportal

Selskapet Halebop ble unnfanget tidligere i år av Telia og Oracle, og består blant annet av personer som hadde nøkkelroller i utviklingen av Telias egen wapportal, MyDof. Men selv med Telia og Oracle som eiere, går Halebop ut og profilerer seg som en operatøruavhengig portal.

– Vi tilbyr våre tjenester uavhengig av hva slags operatør eller mobiltelefon brukeren har valgt. Det er viktig å være åpne, og ikke låse inn kunden, mener Roland Svensson, adm. direktør i Halebop.

Portalen

Lett tilgjengelig på Halebops åpningsside på wap plasseres dine egne linker og tjenester, og eventuelle snarveier til Halebops egne tjenester. Portalen stiller naturligvis selv med et utvalg linker til forskjellig wap-tjenester, men disse ligger et klikk lengre nede i hierarkiet.

Annonse


Det er i tilleggstjenestene mye av portalens styrke ligger. Halebop har sin egen søketjeneste for wap, sin egen chat-tjeneste, og et eget ”buddy”-register som gjør det lettere å sende gratis SMS-meldinger gjennom portalens websider.

Merverdi

Blant de mer spesielle funksjonene er muligheten til å lage ditt eget design som kan erstatte operatørlogoen på telefonen. Den nye logoen kan så sendes som tekstmelding til telefonen slik at den automatisk konfigureres med den nye designen. Dette fungerer imidlertid bare for Nokias telefoner foreløpig.

I tillegg har Halebop et stort bibliotek med ringelyder for Ericsson og Nokia, selv om det igjen bare er Nokia-wapperne som kan motta disse som SMS-meldinger.

Ellers stiller portalen med innebygd grensesnitt for lesing og sending av e-post, og støtter både IMAP, POP3, og Hotmail.

Egen gateway

Halebop har tatt konsekvens av at operatørene som regel har gjort seg avhengig av å levere sine wap-tjenester gjennom en gateway fra et av de store mobilselskapene. Halebop stiller derfor med sin egen gateway som et alternativ til brukeren.

– Nokia og Ericssons gatewayer er jo best til å støtte sine egne telefoner. Vi tilbyr vår egen gateway som gir full kompatibilitet, uansett hvilken telefon du har, sier Svensson til wapland.no.

Ut i verden

30 personer er i dag ansatt i Halebop i Sverige. Portalen har blitt lansert på engelsk og svensk, og tar i neste omgang sikte på å erobre resten av Skandinavia og Europa i 2000.

– Vi kommer først til Norge, deretter satser vi på å etablere oss i Finland, Danmark, Tyskland, Italia og Spania i løpet av året, forteller Svensson.

Halebop skal etablere egne lokale redaksjoner for hvert nytt land tjenesten lanseres i, hvis oppgave blir å tilpasse tjenesten med regionalt innhold, oversette internasjonalt stoff, og å jobbe med lokale samarbeidspartnere.

Med 5-7 nye ansatte i hver ny region medfører dette rundt 30 nye medarbeidere, altså en dobling av firmaets mannkraft.

Sårbare konkurrenter

En del av strategien til Halebop er å sørge for å være kontinuerlig oppdatert på den tekniske siden, slik at de tjenestene som tilbys er tilgjengelig for brukeren uavhengig av protokoll og type terminal.

– Mange av konkurrentene våre er sårbare. Det kan være svært vanskelig henge med etter hvert som nye standarder og telefoner kommer på markedet. I bunn og grunn ligger teknologi og det er vi dyktige på. Det var sånn det hele startet, Halebops medarbeidere er jo stort sett teknikere, sier Svensson.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse