Annonse


Britene får GPRS i juni

Ifølge vnunet.com skal BT ha dekning på plass i de største byene i England, og lover å ha i hvert fall minst en mobiltelefon klargjort for GPRS, nemlig Motorolas Timeport. Samtidig vil det bli mulig å kjøpe et GPRS-kort som gjør det mulig å koble opp bærbare pc-er til det nye høyhastighetsnettet.

GPRS gjør at man alltid er koblet opp mot nettet. I første omgang lover BT en overføringshastighet på rundt 27 kbps, altså flere ganger hurtigere enn dagens GSM-nett på 9600 bps.

Betaler for data

I stedet for å betale minuttpris som ved dagens mobile Internett, er det meningen å la GPRS-brukere betale for den mengden data de overfører. BT planlegger å ta betalt ca. 200 kroner i måneden, som gir fri bruk opp til 50 Mb. Ekstra dataoverføring kan kjøpes for 20 kroner pr Mb.

Annonse


Prisen på den nye Timeport GPRS-telefonen fra Motorola vil ligge litt i overkant av 2.500 kroner. Det er forøvrig Motorola som også står for den tekniske delen av nettverket.

For bedrifter

Det er i første omgang bedriftskunder som vil få muligheten til å kjøpe seg inn i GPRS-nettet 26. juni, men BT lover å ha et tilbud klar for vanlig forbrukere innen utgangen av året.

– Ingen ventet at BT skulle lansere løsninger for GPRS i midten av 2000. Likevel er jeg ikke overrasket over at de er de første på markedet, tatt i betraktning at de har markedsført seg kraftig som et mobilt Internettselskap i det siste, sier Tim Sheedy, en analytiker i International Data Corporation, skriver vnunet.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse