Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil gir pengetrøbbel

Stadig flere i alderen 18 til 25 år får betalingsproblemer. Mye tyder på at mobiltelefonbruken belaster pengepungen ekstra hardt.

Penger og mobil
– Trenden vi ser er at ungdom nå får større problemer med betalingen. Mye tyder på at den aktive markedsføringen av mobiltelefoner og kjøpekort bidrar til å forklare økningen i betalingsanmerkninger blant ungdom, sier adm. direktør Bjørn Østgaard i Dun & Bradstreet til Aftenposten.

Analyseselskapet har i flere år undersøkt nordmenns betalingsvaner. Det er mobilbransjen selv som rapporterer til Dun & Bradstreet om ungdommens betalingsproblemer.

10,4 prosent av ungdom i alderen 18 til 25 år har betalingsanmerkninger.

30-åringer verst

Likevel er det 30-åringene som er verstingene: 17,2 prosent i aldersgruppen 30 til 35 år har betalingsanmerkninger. Dette skal i følge Østgaard være »naturlig», siden denne gruppen har den største »aktiviteten i privatøkonomien».