Penger og mobil

Annonse


Mobil gir pengetrøbbel

Penger og mobil– Trenden vi ser er at ungdom nå får større problemer med betalingen. Mye tyder på at den aktive markedsføringen av mobiltelefoner og kjøpekort bidrar til å forklare økningen i betalingsanmerkninger blant ungdom, sier adm. direktør Bjørn Østgaard i Dun & Bradstreet til Aftenposten.

Analyseselskapet har i flere år undersøkt nordmenns betalingsvaner. Det er mobilbransjen selv som rapporterer til Dun & Bradstreet om ungdommens betalingsproblemer.

10,4 prosent av ungdom i alderen 18 til 25 år har betalingsanmerkninger.

30-åringer verst

Likevel er det 30-åringene som er verstingene: 17,2 prosent i aldersgruppen 30 til 35 år har betalingsanmerkninger. Dette skal i følge Østgaard være »naturlig», siden denne gruppen har den største »aktiviteten i privatøkonomien».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse