Annonse


HP tenker koffert!

I kofferten fant vi en PC ved navn Omnibook 9000. Dessuten fikk vi se en ny bærbar printer, et fotoapparat, en liten scanner og en Jornada 545, selskapets nye lomme PC.

Ikke noe av dette kan beskrives som særlig revolusjonerende, men HP har altså funnet ut at disse dingsene passer bra sammen i en koffert, og inviterte pressen til å komme og se.

Ny Omnibook

Det første produktet som ble trukket frem var HPs nye laptop, Omnibook 9000. Med sine 2,3 kilo og sin tykkelse på bare 3,2 cm er dette en slank maskin som leveres i flere varianter fra 23.000 til 47.000 kroner, avhengig av prosessor, minne og konfigurasjon.

Annonse


Maskinen har fått et elegant design med magnesium i deler av toppen. Ytelsene er ellers på linje med det alle produsentene ser ut til å legge seg på denne våren.

Lomme PC i koffert

Den bærbare printeren er ganske stor til å være liten (!). Den har fått større blekkpatron og blankt toppdeksel, men minner ellers mye om sin forgjenger.

Fotoapparatet er heller ikke særlig rått, men “snakker” samme infrarøde språk som de øvrige komponentene i kofferten, slik at bilder raskt kan overføres til pda-en eller den bærbare pc-en.

Hvorfor de har laget plass til en lomme-pc i kofferten skal være usagt. Hele vitsen med en lomme-pc er jo at du skal kunne sette alt dette andre fra deg, og fortsatt fungere på ett vis.

Bra for selgere

En slik koffert kan sikkert ha noe for seg for en som ikke har noe fast kontor, takstmenn, eiendomsmeglere eller andre som vil tegne kontrakt med kunder eller skrive ut fakturaer på rappen. Men aller best egner den seg nok for HP-selgere som vil gi kunder en rask oversikt over hvilke bærbare produkter firmaet har å by på.

Totalpris på kofferten oppgis til å ligge fra ca 40.000 kroner og oppover.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse