Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Første hit først på mobil

Det finske jentebandet Nylon Beat er blitt de første artistene som har sluppet sin nye singel først på mobiltelefon.

Låten »Not Guilty» er blitt en stor suksess og tusener av finske fans har allerede lastet den ned til sin mobiltelefon – som ringetone.

På Nylon Beats konserter i Finland er det ingen som holder tente lightere høyt over hodet. Derimot piper melodien fra »Not Guilty» fra hundrevis av mobiltelefoner på hver eneste konsert – mens Nylon Beat er på scenen.

Pengene strømmer inn. Finnene betaler 1 euro (8,28 norske kroner) for ¨å laste ned »Not Guilty». Med minimale distribusjonskostnader er det god butikk allerede.

Dessuten er det glimrende markedsføring. Da »Not Guilty» ble sluppet i radioversjon tre uker senere, ble den spilt på alle finske popstasjoner hele dagen. Når CD-versjonen kommer ut denne uken, tippes »Not Guilty» å gå til topps på de finske hitlistene.

– Madonna ligger langt etter oss, sier Nylon Beats sanger Jonna Kosonen til WSJ.com.

Nylon Beats tekster er fulle av referanser til mobiltelefoner. »Du stjal mine penger/Jeg stjal din mobil», synger de i en låt. »Ring meg», heter en annen.

Snart kommer en Nylon Beat-tegneserie spesiallaget for Wap-telefoner. Frontfigur Erin Koivisto vil bli gjennomgangsfigur. Hun sier at hun ikke liker så godt å snakke i mobiltelefonen, men hun sender 250 SMS-meldinger i måneden.