Annonse


Første hit først på mobil

Låten »Not Guilty» er blitt en stor suksess og tusener av finske fans har allerede lastet den ned til sin mobiltelefon – som ringetone.

På Nylon Beats konserter i Finland er det ingen som holder tente lightere høyt over hodet. Derimot piper melodien fra »Not Guilty» fra hundrevis av mobiltelefoner på hver eneste konsert – mens Nylon Beat er på scenen.

Pengene strømmer inn. Finnene betaler 1 euro (8,28 norske kroner) for ¨å laste ned »Not Guilty». Med minimale distribusjonskostnader er det god butikk allerede.

Dessuten er det glimrende markedsføring. Da »Not Guilty» ble sluppet i radioversjon tre uker senere, ble den spilt på alle finske popstasjoner hele dagen. Når CD-versjonen kommer ut denne uken, tippes »Not Guilty» å gå til topps på de finske hitlistene.

Annonse


– Madonna ligger langt etter oss, sier Nylon Beats sanger Jonna Kosonen til WSJ.com.

Nylon Beats tekster er fulle av referanser til mobiltelefoner. »Du stjal mine penger/Jeg stjal din mobil», synger de i en låt. »Ring meg», heter en annen.

Snart kommer en Nylon Beat-tegneserie spesiallaget for Wap-telefoner. Frontfigur Erin Koivisto vil bli gjennomgangsfigur. Hun sier at hun ikke liker så godt å snakke i mobiltelefonen, men hun sender 250 SMS-meldinger i måneden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse