Hacker/bærbar (ny)

Annonse


Hacker slåss for ytringsfrihet

Hacker/bærbar (ny)Hackeren Kevin Mitnick ble løslatt i januar, etter å ha sonet nesten fem år for innbrudd i serverne til selskap som Nokia, Motorola, Novell og Sun Microsystems. Selskapene hevder at de hadde milliontap målt i dollars som en følge av innbruddene. Mitnick nekter for å ha gjort hærverk.

Holde seg unna Internett

Som et vilkår for å bli løslatt tidligere måtte Mitnick love å avstå fra å bruke PC, mobiltelefon, eller fjernsyn i tre år, – alt som han kunne få tilgang til Internett med.

Dommer Mariana Pfaelzer sa da hun godkjente avtalen at hun regnet med at vilkårene ville hindre Mitnick i å ta annet enn lavtlønte jobber.

Kjendis

Mitnick dukket raskt opp i fjernsynsshow og ble intervjuet på flere radiostasjoner. Han ble tilbudt jobb som kommentator på en kjent nettside. Sist måned sa tilsynsføreren stopp.

Annonse


Publisheren Steven Brill jobber nå for å få kjennelsen endret. Mitnicks advokat jobber med det samme.
– Spørsmålet er om den amerikanske grunnlovens forutsetninger om ytringsfrihet står over tilsynsførernes myndighet, har Mitnick selv kommentert saken. Han hevder at han til å begynne med ble oppmuntret til å skrive artikler, og til å bli intervjuet av sine overvåkere, men at disse endret oppfatning da de så etterspørselen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse