Annonse


Britene med raskere mobil

GPRS kan gi raskere overføringer av data. Det er ikke like raskt som tredje generasjons nettverk vil bli, og kalles ofte for 2 ½ generasjons mobilnett. En GPRS-telefon vil alltid ha kontakt med nettet.

Gradvis introduksjon

Lanseringen er satt til 26. Juni. Foreløpig kun for bedriftsmarkedet, og foreløpig kun sør i Storbritannia, og på det som BT kaller »viktige punkt». I løpet av to måneder skal tjenesten utvides til alle områder med GSM-dekning. Forbrukerne vil få tilbudet på slutten av året.

Alltid på

Tjenesten prises til 15 pund i måneden. Da er det ingen avgifter for tilknytning til nettet, og kunden har en grense på 50 mb, som kan sendes uten utgifter. Over dette tar BT Cellnet 1.50£ for hver megabyte som sendes. Begrensningen gjelder for introduksjonsperioden.

Foreløpig er det bare Motorola som har en telefon på det britiske markedet som støtter GPRS. Prisen på Timeport-modellen blir på om lag 200 £.

Annonse


At BT lanserer tjenesten i juni kommer forbausende på flere britiske teleanalytikere, som hevdet at dette ikke kunne skje før på slutten av året.

Blir hastigheten spist opp?

GSM har en overføringshastighet på 9,6 Kbs. Det britiske nettet vil få en hastighet på 27.6 Kbs. Teoretisk sett skal nettet få en hastighet på 170 Kbbs snart. En analytiker i Gartner Group hevdet på en telekonferanse i Paris onsdag at hastigheten i praksis ville ende på lave 14 Kbs, etterhvert som antall brukere økte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse