Ananova

Annonse


Nettet moset av spøkefugl

Ananova

Både den elektroniske nyhetsoppleseren Ananova, og BBC brakte raskt meldingen videre. Også i Norge kom nyheten på radio.
– Folk burde ha skjønt bedre. Men jeg er sikker på at noe lignende kan gå med en bøtte appelsinjuice og en effektiv ARM-prosessor, sier spøkefuglen Chas til The Register.

Sans for humor

– Vi hadde egentlig ikke noe ønske om å narre noen som helst, vi driver jo en komi-tjeneste på nettet, og ingen av våre vanlige lesere ville ha trodd dette var alvor, skriver Steve Harris, som er en av personene bak spøken i et brev til nettavisen The Register.

Overdrev

Harris trodde journalisten i BBC tok spøken. Det gjorde han ikke. Snart etter skal USA Today ha ringt. (og senere ha trykket saken i tre versjoner). Steve lurer på om Sunday Times og Der Spiegel rekker å trekke saken ut i tide.

Annonse
– Det interessant for oss var å se mengden av kopiering mellom nyhetstjenestene. Det var flere feil som ble spredd ved at journalistene bare klippet ut og limte inn fra hverandres saker.

Ville filme potetene

Harris sier også at han ga flere og flere hint om at dette var en spøk i nye intervjuer – men at det »ikke hadde noen virkning». Han fortalte blant annet at de hadde lurt på å bruke marsvin – som gikk rundt i hjul – som energikilde. Da TV-stasjonene ville sende team ut, så sa han rett ut at det var en spøk.

– Det må ha vært en dårlig nyhetsuke, jeg mener, hvor interessant er egentlig en grønnsakdrevet web-server?, sier Harris, og forteller at han fikk brev fra en fyr i dataselskapet Sun, som hadde regnet ut at det var nødvendig med 450 tonn poteter for å drive en av deres servere.

– Hva forteller dette oss om nettverden, spør redaktøren i The Register.
– Jo, at jo mer folk leter etter interessant stoff, jo mer frakoblet blir hjernene deres. Personer med sans for humor vil alltid le sist.

De fleste nyhetstjenestene har fjernet sine oppslag. Men den opprinnelige finnes på:

  • Slashdots melding
    Legg kursoren på foten som illustrerer artikkelen. Da kommer følgende tekst opp: It’s funny. Laugh.

    Annonse


  • Annonse


    Annonse


    Annonse