Annonse


Wapspill vil føre med seg nye priser

Under lanseringen av football manager-spillet Pico Football på onsdag ble det ikke uventet mye prat om hvordan noe slikt kunne få suksess med dagens prisstruktur, og selv om alle i Picofun hevdet at spillet deres ikke ble for dyrt var det allikevel bred enighet om at en ny prisstruktur trengs.Syrén, Fredrik

Prisproblemet

For man betaler fremdeles ikke for dataene som lastes ned eller en bestemt sum for tjenesten. Men betaler for den tiden man er koblet opp, noe som med et slikt spill kan bli mye.

– Vi mener allikevel vi tilby et billig alternativ. Man betaler kun et par kroner for å teste ut Pico Football, mot mange hundre kroner for et spill på PC, sa Fredrik Syrén, Vice President Marketing i Picofun, til wapland.no.

Annonse


– Samtidig er spillet strukturert slik at man kan gå gjennom det man trenger på et par minutter. Slik blir det ikke så dyrt. Er man imidlertid veldig interessert kan man selvfølgelig også bruke mye tid og da vil prisen selvfølgelig bli dyrere, sa han.

Som kroneautomater

Picofun ser imidlertid for seg store muligheter når de nye mobilteknologiene, som GPRS og UMTS kommer. Da vil nye prisstrukturer tvinge frem seg selv.Lenander, Johan

– I dag er det ikke mulig å ta betalt på andre måter enn ved samtaletid, men med den videre utviklingen kan man for eksempel tenke seg at man betaler på samme måte som på kroneautomatene, sa Johan Lenander, CEO i Picofun til wapland.no.

– Da kan du for eksempel betale et par kroner per gang man spiller spillet. Man ser også muligheten for abonnementstjeneste, på samme måte som i Japan ved i-mode, selv om jeg ikke tror det vil skje, sa Lenander.

Vurderer pris

Også hos Telenor ser man at wapspill fører med seg nye ”problemer” i forhold til bruk og prisstruktur. De bekrefter nå at man vurderer å endre prisingen på tjenestene.

– Det er en sak som hele tiden er oppe til vurdering. Alle vil vel at det skal bli mulig å spille på wap, noe som betyr at det må være tilgjengelig, og her vil prisen ha mye å si for. Men Norge har i hvert fall de laveste wap-prisene i verden for øyeblikket, sier ass. informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil til wapland.no.

– Først og fremst er det de som leverer spillene som bestemmer, selv om vi har et ord med i laget siden det er operatørene som kjenner de lokale markedene, sier Johnsen, som allikevel ikke vil spekulere i hvordan man skal kunne løse prisproblemet på en god måte i tiden før GPRS.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse