Annonse


Verdens første multiuser-spill lansert

Samme dag som Champions League-finalen gikk av stabelen i Paris hadde svenskene lagt lanseringen av verdens første multiuser-spill på wap til Stockholm.

Beste på wap

Wapland.no var selvfølgelig tilstede og etter å ha fått dette demonstrert av to ”svenske fotballkjemper” (som var totalt ukjente for oss) nøler vi ikke med å kalle dette det desidert beste underholdningstiltaket på wap pr i dag.

Først og fremst er dette bra fordi managerspill ved utallige tilfeller er bevist å fungere. Samtidig utnytter Pico Football det faktum at man med en waptelefon er koblet til nettet.

Annonse


Enormt spill

For i en uendelig rekke ”ligaer” á 56 lag (syv divisjoner med åtte lag i hver) kan man sette opp og styre sitt eget lag med unike spillere som hver natt spiller en serierunde på Picofuns server mot wappere fra hele verden.

I løpet av en uke har man gått gjennom en hel ”sesong” og man blir fordelt videre til nye divisjoner i ligasystemet ut fra sin plassering. Etter fire uker er man ferdig og den som er på topp i den øverste divisjonen er vinneren.Ullerstam, Måns

– Vi har tenkt på muligheten til å samle alle vinnerne i en turnering, slik at man vil kunne spille en type Champions League blant de beste av de beste. Det er også planer om at man kan premiere vinnerne, sa Måns Ullerstam, Chief Technology Officer i Picofun til wapland.no.

Med grafikk

En annen ting med Picofuns fotballspill er grafikken de har lagt inn. Ikke det at grafikken er så fabelaktig, men det at alle de unike spillerne i spillet har et eget ansikt er en prestasjon.

Med 56 lag i hver liga, med spillere som har egne statistikker, navn og ansikt ser man at dette spillet er enormt krevende. Noe som helt klart kan by på store utfordringer i forhold til tidsforbruk.

Tåpelig dag

Mitt største problemet med spill-lanseringen til Picofun var at jeg brukte hele kvelden på å komme meg tilbake Oslo, noe som medførte at jeg måtte sitte på flyet midt under den tidligere nevnte finalen.

Problemet ble ikke mindre etter at jeg kom på flyet og husket at det er forholdsvis umulig å bruke mobilen om bord. Heldigvis var muligheten større til å ta en runde Pico Football etter jeg hadde landet og måtte tilbringe halvannen time i flybussen.

En av de svenske ”fotballkjempene” var også begeistret for denne muligheten til å bruke tiden til noe ”viktig”.Eskilson og Åslund

– Det er jo fantastisk å spille når man sitter på bussen. Allikevel ser man jo klart at dette er ett skritt på veien. Se bare på Championship Manager da det kom, nesten uten grafikk. I dag har det skjedd så mye at det nesten blir for mye av det gode, sa den utrolig sympatiske midtbanespilleren Martin Åslund (bildet, til høyre) fra AIK til Wapland.no.

Slutt på Snake II

At dette er glimrende tidsfordriv mener både Åslund, Picofun og jeg selv. Personlig er jeg overbevist om jeg bare er en av mange som gleder seg til å endelig kunne legge Snake II på hylla.

Vil du bruke sommeren til noe ”fornuftig”? Logg deg inn på wap.picofun.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse