Nokia vs Ericsson

Annonse


Pengemaskinene Nokia og Ericsson

Nokia vs Ericsson

Finnene og svenskene vil håve inn mye av gevinsten.

I siste kvartal hadde Nokia et overskudd på nesten 11 milliarder kroner, mens Ericsson tjente drøye 6 milliarder kroner. Nokia-sjef Jorma Ollila sier at omsetningsveksten i år vil bli 30-40 prosent, mens Ericsson er mer svensk nøktern og spår 15 prosent vekst.

Analytikernes yndling

Ifølge beregninger gjort av 25 forskjellige analytikere vil Nokias overskudd i år øke til 60 milliarder kroner, mens Ericsson kan se fram til 32 milliarder i profitt, skriver Dagens Næringsliv.

Annonse
Nokias årsomsetning vil komme opp i 236 milliarder kroner i år, og vokse til 306 milliarder neste år. Ericsson spås omsetning på 286 milliarder i år og 359 milliarder neste år.

Børskjemper

Nokia, som på et tidspunkt i vinter var Europas mest verdifulle selskap målt i børsverdi, viser fortsatt styrke på både håndsettproduksjon og mobilsystemer, mens Ericsson har sin fremste styrke på systemsiden.

Begge selskapene vil nyte godt av introduksjonen av GPRS-teknologien mot slutten av året, som vil gi mobilbrukerne konstant oppkobling til Internett, dersom de kjøper nye telefoner. Når markedet er mettet med GPRS-telefoner vil Nokia og Ericsson stå klare med tredje generasjons mobiltelefoner, UMTS.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse