Annonse


Palm-produksjon stopper opp

Selv Palms onlinebutikk er gått tom for varer og den vil trolig ikke få inn nye eksemplarer på flere uker.

– Vi leverer det vi kan fra hånd til munn, sier økonomidirektør i Palm, Judy Bruner, som antyder at det kan gå flere måneder før Palm igjen klarer å produsere nok til å få varene på lager.

Mobiltelefonene får skylda

Det er den voldsomme veksten i produksjonen av mobiltelefoner som er årsaken til at Palm ikke klarer å skaffe seg nøkkelkomponenter. Disse telefonene har minne og deler til LCD-skjermene som er av samme type som det du finner i en Palm.

Annonse


Børsras på Palm-aksjen

På toppen av det hele, eller kanskje som en konsekvens av dette, er Palm-aksjen nærmest i fritt fall, og bare siden 2. mars er verdien av selskapet redusert med nærmere tre firedeler.

– Det at Palm ikke har noe de kan selge er slett ikke bra, sier Jimmy Johnson, analytiker i selskapet A.G.Edwards.

– Dersom problemene fortsetter vil kundene velge PDA-er fra andre produsenter, sier analytikeren Crowell Weedon hos Chris Sessing.

Verken Handspring eller Hewlett-Packard har problemer med tilgangen til komponenter. De to selskapene er begge konkurrenter med Palm, og HP bruker en helt annen skjermteknologi enn Palm.

Ingen grunn til panikk?

Analytikeren Andrew Neff hos Bear Stearns advarer likevel Palms investorer mot å få panikk. Neff sier en overproduksjon ville være mer bekymringsfull enn et underskudd på varer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse