Annonse


Oscar til virtuelt 1. mai tog?

SIME kalles ofte for Internettets Oscar.

Partiet er nominert blant annet for verdens første virtuelle første mai tog og en solidaritetskampanje for Bosnia-Herzegovina.

– Dette viser at Internett gir muligheter for å aktivisere folk politisk også i vår virtuelle tidsalder, sier informasjonssjef Grete Berget i Arbeiderpartiet til ITavisen.no.

Oppmerksomhet

Hun er svært godt fornøyd med resultatet av kampanjen som hun mener også er et bevis på at politiske organisasjoner kan være med i kampen om oppmerksomheten på Internett. Det ble samlet inn 155.000 norske kroner til et aktivitetshus i Bosnia-Herzegovina.

Annonse


1.800 deltok i det virtuelle 1. mai-toget under en rad ulike paroler, og kampanjen fikk godt over 30.000 hits i løpet av den siste uken før 1. mai. I tillegg kommer de som støttet kampanjen fra de andre organisasjonenes hjemmesider.

Kampanjen også neste år

Den virtuelle 1. mai-satsingen var et samarbeid mellom AUF, AOF, Norsk Folkehjelp, LO og Arbeiderpartiet. Grete Berget kan love at kampanjen vil bli gjentatt neste år.

SIME står for Scandinavian Internet Media Event, og deres årlige konferanse går av stabelen i Stockholm 6. og 7. juni. Kåringen av den beste internettsiden innen forskjellige kategorier er en vesentlig del av SIME-konferansen.
SIME-beskriver seg selv som »den ledende arenaen i Europa for topp kreative profesjonelle og selskaper som er engasjert innen det hurtigvoksende industrien elektroniske media utgjør».

SIME-prisen er karakterisert som Internett-verdenens Oscar, og har etter hvert fått høy internasjonal prestisje.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse