Annonse


Mobilfrie soner på NSB-togene

I Storbritannia har regjeringen innført mobilforbud på en rekke pendlertog, etter en storm av klager fra irriterte kunder. Også NSB tar nå affære mot støy på sine tog.

Nesten mobilforbud

– Vi innfører ikke mobilforbud, men nesten, sier informasjonssjef i NSB konsern, Svein Ringstad, til wapland.no.

Fra og med høsten innfører NSB tre ulike avdelinger på sine Inter City-tog; Stille, Aktiv og Kontor. På avdelingen Stille, skal passasjerene få slippe unna mobilsnakk og annet prat.

Annonse


Prating for aktive

– De som vil prate må sette seg på avdelingen Aktiv, sier Ringstad. Beslutningen fra NSB om å innføre støyfrie soner henger mye sammen med utbredelsen av mobiltelefonen, og bruken av denne i enhver sammenheng.

NSB har ingen planer om å innføre tilsvarende på lokaltogene sine.

Få klager

– Vi har ikke fått noen storm av klager fra kunder som irriterer seg over mobilsnakk på toget. Det er en viss grad av selvjustis i dag også som tilsynelatende fungerer ganske bra. Jeg har inntrykk av at de fleste tar hensyn, sier Ringstad.

På andre transportmidler er utviklingen motsatt. Oslo Sporveier er blant dem som nå jobber for å få mobildekning på alle sine vogner og strekninger.

Erstatter 1. og 2. klasse

I England har det inntil vært første og andre klasse på togene, men i forbindelse med det nye mobilforbudet skal de nå i stedet innføre en klasse for de som arbeider og en annen for de som prater.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse