Arnt Sommerlund

Annonse


Investor søker edruelighet

Arnt Sommerlund– Det er bemerkelsesverdig hvordan langsiktige investorer oppfører seg i et kortsiktig marked. Det er blitt slik at det kortsiktige påvirker de langsiktige beslutningene, sa Terje Mikaelsen under et innlegg på en pressekonferanse arrangert av Sun Microsystems i Norge.

Mikaelsen ble spurt om sitt syn på dagens tendenser i Internett-bransjen, der enkelte store internasjonale e-handelsselskaper er begynt å gå dukken.

Bølgedal kan komme

Investoren er selv forsiktig med å komme med spådommer om markedsutviklingen inne Internett-bransjen. Men han har klare formeninger om hva som skal til.

– Det kan nok være mulig at vi skal ned gjennom en bølgedal. Men det er alltids enn fjellside på andre siden å klatre opp på. Det skal i hvert fall jeg, sa Mikaelsen.

Annonse


Et godt råd

Han har opplevd å avvise mange unge IT-gründere som har banket på hans dør.

– Jeg pleier å gi dem et råd, dersom de vil lytte til en grå og gammel gubbe, som har vært i markedet en stund: Ikke bruk mer penger enn du har råd til å tape.

Men Mikaelsen vil ikke advare andre mot å investere i unge IT-gründere.

– Man skal ikke være redd for å investere i unge mennesker som har fått seg en på trynet, sa IT-investoren, som mente at nettopp dette var ”stayerne” i markedet.

Mennesket på Fornebu

Terje Mikaelsen innledet på pressekonferansen om sitt virke som styreleder for IT Fornebu Technoport. Der skal han være med på å legge til rette for 2.000 arbeidsplasser og 6.000 boliger.

– IT Fornebu er ikke et spørsmål om å finne teknologi, men å finne talenter, sa Mikalsen.

Han mente at IT Fornebu ikke nødvendigvis måtte være annerledes e andre arnesteder for teknologi.

– Men jeg tror ikke det vil være andre steder som har så stor fokus på det mennekelige aspekt, på talenter, sa Mikaelsen.

Han viste blant annet til det å skape en one-stop-servicesenter for de som jobber på Fornebu, der de får tilfredstil alle sine behov fra barnehagepass, bank, post, butikker til kulturliv.

Dessuten hevdet IT Fornebus nye styreleder at dette ikke er noe dot.com-prosjekt som har suksess etter bare seks måneder.

– IT Fornebu vil, som tradisjonelt med andre virksomheter, ta mer tid å bygge opp.

Konstant skifte

Mange har talt varmt om overgangen fra gammel industriøkonomi til den nye Internett-økonomien. Enkelte taler om et paradigmeskifte. Det vil ikke Mikaelsen være helt med på.

– Jeg tror overgangen til ny økonomi er en fiksjon. Vi vil ikke oppleve en overgang fra en stabil økonomi til en ny stabil økonomi. Det vil være en konstant overgang heretter.

De etablerte kommer

Andre nettpredikanter har spådd det etablerte næringslivets død ved innføringen av den nye nettøkonomien. Mikaelsen tror derimot at de etablerte virksomhetene kan komme til å ta innersvingen på en del dot.com-selskaper.

– De har fordelen av å lære av dot.com. men de har også fordelen av å ha et navn i markedet – et merke. De vil komme tungt når de har lært seg den nye teknologien.

– Det er grunn til å se opp for de etablerte, de vil komme til å snu seg rundt og våkne som en bjørn i markedet, sa Mikaelsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse