Annonse


Forbyr gratistelefoner

Sør-Koreas informasjons- og kommunikasjonsdepartement sa på tirsdag at de ville forby selskaper som tilbyr mobiltjenester å subsidiere billige telefoner til sine kunder, skriver Total Telecom.

Økt salg, store tap

Fem av Koreas mobiloperatører har konkurrert om å kunne tilby billig mobil, og dette har ført til et gjennomsnittlig priskutt på 1.600 kroner per apparat. Blant annet har denne markedsføringen ført til om lag 25 millioner av landets 47 millioner innbyggere hadde mobiltelefon i Februar, altså 54 prosent av befolkningen.

Men mobilprodusentene i Korea, med unntak av SK Telecom, meldte et samlet tap på ti milliarder kroner i 1999. Informasjons- og kommunikasjonsdepartementet tror dette tapet i stor grad skyldes subsidieringskampanjene .

Allerede i April i fjor har Sør-Koreanske myndigheter forsøkt å bremse subsidieringen, uten hell. Nå trur departementet med bøter på over to millioner kroner for de som ikke overholder forbudet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse