Hoff, PerMorten

Annonse


Opsjoner – gir mulighet for flytting

Hoff, PerMorten– Dersom man skal få til nyetableringer i Norge, må man tenke på selskapene. For internettselskap som har vokst raskt, er arbeidsgiveravgiften drepen, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge.

Bransjeforeningen foreslår kutt i arbeidsgiveravgiften etter at kravet om å skattlegge opsjoner som kapital ikke fikk politisk gehør. IKT-sjef Per Morten Hoff tror dagens avgift på opptil 26,6 prosent skremmer datamiljøet utenlands.

Danmark har ingen avgift, mens Finland vurderer å kutte dagens avgift på bare åtte prosent. I Sverige er avgiften i dag på 33 prosent, men næringsminister Bjørn Rosengren varsler kutt i arbeidsgiveravgiften på opsjoner, for å bli ledende på alle områder i den nye økonomien.

– Dette betyr at det blir utrolig mye mer lukrativt å etablere seg i Sverige enn i Norge, sier Per Morten Hoff til Dagens Næringsliv. Norge har en arbeidsgiveravgift for opsjoner på mellom 14,1 og 26,6 prosent, avhengig av hvor stor verdien er.

Annonse


(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse