Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Opsjoner – gir mulighet for flytting

Høy arbeidsgiveravgift på opsjoner tvinger nyetablerte nettbedrifter over svenskegrensen, hevder databransjen.

Hoff, PerMorten
– Dersom man skal få til nyetableringer i Norge, må man tenke på selskapene. For internettselskap som har vokst raskt, er arbeidsgiveravgiften drepen, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge.

Bransjeforeningen foreslår kutt i arbeidsgiveravgiften etter at kravet om å skattlegge opsjoner som kapital ikke fikk politisk gehør. IKT-sjef Per Morten Hoff tror dagens avgift på opptil 26,6 prosent skremmer datamiljøet utenlands.

Danmark har ingen avgift, mens Finland vurderer å kutte dagens avgift på bare åtte prosent. I Sverige er avgiften i dag på 33 prosent, men næringsminister Bjørn Rosengren varsler kutt i arbeidsgiveravgiften på opsjoner, for å bli ledende på alle områder i den nye økonomien.

– Dette betyr at det blir utrolig mye mer lukrativt å etablere seg i Sverige enn i Norge, sier Per Morten Hoff til Dagens Næringsliv. Norge har en arbeidsgiveravgift for opsjoner på mellom 14,1 og 26,6 prosent, avhengig av hvor stor verdien er.

(Origo)