Annonse


Siemens satser mobilt i Norge

Selskapet vil nå ansette mellom 40 og 50 utviklere. M-Solution-satsingen vil ha avdelinger i Tyskland, Finland og Norge.

Det er telecom-direktør Arne Besseberg i Siemens i Norge som opplyser dette til Telecom Revy.

– Vi ønsker å bli omlag 50 mennesker fra starten og vokse derfra. Hvor stort dette vil bli, ønsker vi ikke å ha noen formening om nå. Den mobile applikasjonsutviklingen i Norge vil ha fokus på lokaliseringstjenester, m-commerce og dernest entertaiment, sier Besseberg.

Det er interessant å merke seg at Siemens har så sterk fokus på lokalisering via mobilen noe som blant andre Erling Martmann-Moe i Cell Networks i et foredrag nylig mente er noe av kjernen i mobilt Internett framover.

Annonse


Sentral satsing

Dette er et ledd i en satsing Siemens gjør både sentralt, i Finland, i Norge og senere også i andre land. De 50 utviklerene vil jobbe tett sammen med sine kolleger i Tyskland og Finland. Det er med andre ord Siemens-konsernet som her satser på en høy profil i utviklingen av mobile løsninger, ikke bare avdelingen i Norge, sier Besseberg.

Dermed har Siemens et nærvær både som leverandør av infrastruktur (nett), applikasjoner og mobiltelefoner.

Groruddalen

Foreløpig vil den nye utviklingsavdelingen bli organisert under mobildivisjonen i Siemens i Norge som egen avdeling. Det skal i nær framtid ansettes en egen leder for selskapet. Avdelingen vil bli lokalisert der Siemens i dag har sine kontorer – på Lindeberg i Groruddalen.

– Hastighet, innovasjon og volum – det er etter vår mening de tre kritiske suksessfaktorene i mobilverden, sier Besseberg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse