Annonse


Linux utfordrer Microsoft på PDA

Vil du være helt sikker på å bli uvenner med noen skal du bare snakke nedsettende om PDA-en hans. Etter noen ukers bruk nærer entusiastene omtrent de samme følelsene for duppedingsen som de gjør for ungene, bikkja og bilen.

Jo særere saker de har slått seg på, jo sterkere blir trangen til å ta greia i forsvar dersom noen skulle driste seg frempå med en negativ bemerkning.

Kampen har tidligere stått mellom tilhengere av Windows CE , PalmOS og Epoc32. Men nå får også Linux-tilhengerne sitt eget kjeledyr…

Annonse
Til seters

Dyret har fått navnet Yopy, og er en elegant skapning fra koreanske Samsung. Første gang den ble vist frem for offentligheten var under årets CeBit-messe i Hannover. Men utstilleren pakket den raskt ned i en eske og sendte den til seters for å gjøre seg fet.Yopy

Nå begynner ting og ta form, men foreløpig er det ingen som våger å antyde verken lanseringstidspunkt eller pris.

Til Norge?

Det er faktisk ikke avgjort om Yopy i det hele tatt vil dukke opp på det norske markedet. Markedssjef i Senas Norge, Roar Evensen, sier til wapland.no at maskinen fortsatt må gjennom en del tilpasninger og justeringer, og at han foreløpig ikke aner hvilken vei det går.

For tre uker siden fikk wapland.no vite at PDA ikke lenger var noe satsingsområde for Samsung i Norge. Nå tyder det på at denne holdningen er i ferd med å snu, og Evensen innrømmer at Yopy trolig vil komme også hit til landet.

Tekniske data

Yopy har en 206 MHz prosessor, og skal kunne spille MP3-filer og benytte CompactFlash kamera, GPS og TV-tuner. Målene er 128.8 x 83.5 x 22mm og vekten er på 225 gram.

Maskinen minner ellers mye om Cassiopeia, med 240×320 punkter skjerm og 65.000 farger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse