Hopp til navigasjon Hopp til innhold

De nye domenenavnene på wap

Etter introduksjonen av trådløst Internett har det vært en drastisk økning i registreringen av domenenavn med telefonnummer i adressen.

Telefonnummer som domenenavn er siste skrik blant de som spekulerer i internettadresser, melder navneregistreringsbyrået Easyspace.

– I den siste uken har det vært et hopp på over 50% i registrering av telefonnummer. Mange nummerdomener er fortsatt ledige, og her er det en ny verden av muligheter for de som spekulerer i domenenavn, sier en talsmann for Easyspace.

Rapper domenenavn

Det kan være lettere å finne frem til nettsteder på wap, hvis URL’en er lik telefonnumeret til den personen eller det selskapet du prøver å nå.

Særlig er det gratisnummer av 0800-typen som er spesielt populære i England. Internettportalen Scoot.com er et av ofrene for det nye navnerushet. Scoot.coms velkjente nummer 0800 192 192 har blitt ”rappet” av Nettfirmaet Access Internet, som har registrert domenenavnet www.0800192192.com, melder Evening Standard.

Millionpris også på nummer?

Denne utviklingen kommer i kjølvannet av prishysteriet som den siste tiden har rammet markedet for domenenavn.

Tidligere i år ble navnet Business.com solgt for nærmere 68 millioner kroner, og Loans.com gikk for 27 millioner kroner.