Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Waptjeneste fra Statistisk Sentralbyrå

Statistisk Sentralbyrå retter seg nå mot mobile brukere og tilbyr daglig oppdatering av de siste statistiske frigivelsene, navnestatistikk og beregning av prisvekst på wap.

Analytikere, fagøkonomer og andre som er avhengig av tidskritisk statistisk materiale har nå muligheten til å hente siste nytt fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) via wap.

Utvider tjenesten

Hver dag kl. 10:00 annonseres de siste frigivelsene, med tittel og ingress. En annen viktig tjeneste er muligheten til å selv kunne beregne prisveksten.

– I løpet av de neste ukene vil vi utvide tjenesten ytterligere. Vi ønsker å ta vare på økonomisk korttidsstatistikk, som konsumpris- og detaljomsettingsindeksen, og gjøre disse tilgjengelig på wap, sier Jan Bruusgaard, webleder i SSB.

Forbausende enkelt

SSB var forbauset over hvor enkelt det var å legge deler av internettjenesten sin til wap.

– Det viste seg å være relativt enkelt og svært lite ressurskrevende. Vi startet på tirsdag i forrige uke og hadde tjenesten oppe på torsdag, sier Bruusgaard til wapland.no.

SMS egnet seg ikke

SSB vurderte også å gjennomføre en lignende tjeneste med tekstmeldinger, men innså etter hvert at wap var langt bedre egnet til formålet.

– Vi snakket om SMS, men droppet det fordi det ikke er plass til nok tekst i meldingene. Vi hadde behov for å sende større mengder informasjon, og da var wap et bedre valg, sier Bruusgaard.

Du kan wappe deg frem til dagens statistikk på wap.ssb.no