Regeringens web

Annonse


Telia skal bli folkeaksje

Regeringens webI dag, torsdag, skal den svenske regjeringen bestemme hvor mye av det statseide teleselskapet som skal legges ut for salg i første omgang. Etter det Aftonbladet erfarer skal 25 prosent av aksjene selges. Det dreier seg trolig om verdier for om lag 100 milliarder kroner.

Folkeaksje

Og skal vi tro på de ansvarlige i det svenske Næringsdepartementet er målet at Telia-aksjene skal bli folkeeie.

– Vi vil få folk som aldri har eid en aksje tidligere til å vurdere å gjøre sitt første aksjekjøp, sier Arne Berggren i Næringsdepartementet til Aftonbladet.

Enkelte har spådd en solid verdiøkning på Telia-aksjen, allerede første dag for børsnotering. Den svenske avisen Vision mener at det kan dreie seg om hele 17 prosent. I så fall vil en aksjepost på 15.000 kroner kunne øke til 17.550 kroner etter første børsdag!

Annonse


– Riksdagsbeslutningen gir nå regjeringen handlingsfrihet til å gå videre med børsintroduktsjon av Telia, sier næringsminister Björn Rosengren i en kortfattet pressemelding.

Tilbud i posten

I følge Aftonbladet vil alle svenske husholdninger i løpet av en uke få informasjon og tilbud i posten om hvordan de kan kjøpe Telia-aksjer. Trolig vil aksjepostene ligge på mellom 10.000 og 15.000 kroner. Men det kan og bli aktuelt å selge halve poster.