Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Snev av optimisme på Wall Street

Aksjekursene steg forsiktig for tredje dag på Wall Street. Investorene tror kursene allerede har bakt inn en renteøkning på et halvt prosentpoeng. Nasdaq Composite-indeksen steg 2,2 prosent, til 3.607,65 poeng. Dow Jones-indeksen klatret 1,9 prosent.

ITfinans
– Hvis rentene blir satt opp 50 basispunkter er det positivt, fordi det kan oppfattet som om sentralbanken snart er ferdig med serien av renteøkninger.
Investorene føler seg tryggere på hva som kommer til å bli sagt på rentemøtet tirsdag, sier en analytiker til Bloomberg News.

De fleste analytikere tror Federal Reserves rentekomite setter opp dagslånsrenten med et halvt prosentpoeng til 6,5 prosent tirsdag, skriver nyhetsbyrået. Men omsetningen mandag var lav, noe som viser at investorene venter spent på tirsdagens møte.

– Med så lav omsetning, kan et hvilket som helst kjøpsprogram fra en institusjonell investor drive kursene oppover. Jeg vil gjerne se at dette fortsetter på tirsdag, sier Alan Loewenstein fra John Hancock Global Technology Fund.

Før rentekunngjøringen offentliggjør statistikkmyndighetene konsumprisindeksen for april. Aksjemarkedet raste 14. april etter at forrige konsumpris-rapport uventet høy prisstigning.

(Origo)