NetCom Logo

Annonse


NetCom havner i Køben

NetCom LogoTirsdagens aksjekjøp representerer 0,05 prosent av aksjene i det norske selskapet, mens danskene fra før eide 20,39 prosent av aksjene i NetCom ASA, melder, melder Oslo Børs.

Danskenes største aksjonær er det amerikanske selskapet SBC som eier 41,6 prosent av selskapet. SBC eier også 19,56 prosent av aksjene i NetCom ASA og det er denne kombinasjonen som gjør at TeleDanmark og SBC etter tirsdagens lille handletur eier 40 prosent av det norske selskapet.

Reelt pristilbud seinere
Aksjene ble kjøpt på et kursnivå til 305,66 kroner, noe som representerer den høyeste prisen som TeleDanmark har betalt for NetCom-aksjer det siste halvåret.

– Vi vil i løpet av de neste fire ukene legge fram et kjøpsprospekt som også vil spesifisere til hvilken pris vi tilbyr å kjøpe resten av aksjene i NetCom. Dette er i tråd med norsk børslovgivning, sier konserndirektør Henning Vest i TeleDanmark til ITavisen.no.

Annonse
Up, up and away
Kursen på NetCom-aksjene steg fra under 310 til 375 kroner i den siste halve timen før Oslo Børs innførte børspause for NetCom. Men så sent som i mars var prisen oppe på 483 kroner, før IT-raset på børsene satte inn.

Det har lenge vært spekulert i at TeleDanmark/SBC har vært interessert i å overta NetCom med hud og hår, ettersom SBCs 41,6 prosent eierandel i TeleDanmark i praksis innebærer at de to eierne må betraktes som én eiergruppe.

Henning Vest sier at TeleDanmark nå anser både tidspunktet og prisen som “riktig og rimelig”.

Likevel innebærer både budet og kursoppgangen at TeleDanmark/SBC trolig må regne med å betale langt mer enn 305,66 kroner aksjen for at de andre eierne skal være villige til å selge.

Comvik og Orkla
Blant de andre eierne, som vil vurdere tilbudet fra TD/SBC, er de største svenske Comvik International med 21,15 prosent og Orkla med 10,12 prosent.

Foruten TeleDanmark og SBC (som eier 19,57 prosent gjennom sitt datterselskap Ameritech) er det bare disse to som har eierandeler på over 2,5 prosent.

Foreløpig er det usikkert hva dette oppkjøpet vil ha å si for NetComs kunder i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse