Napster (MP3-program)

Annonse


Napster i ny beta

Napster (MP3-program)Napster, programmet som knytter brukerne sammen i en nettverk som automatisk utveksler MP3-musikk, kan også brukes til å utveksle andre data.

Napster 2.0 Beta 6 er utstyrt for øyeblikksmeldinger (instant messaging), slik at du raskt kan kommunisere med dem du bytter filer med.

Mange forbedringer
Med nye Napster kan du begynne å lytte til musikken (streaming) straks nedlastingen av filene begynner.

Napster-oppgraderingen har forbedret enkelt søk, og det også blitt lettere å finne ”legal” musikk: Når du søker etter et kjent band, viser Napster linker til ikke-opphavsrettsbeskyttede låter fra artister med et liknende musikalsk uttrykk.

Annonse
WMA-formatet tar over
Nye Napster støtter både MP3 og Microsoft WMA (Windows Media Audio). Plateselskapene BMG Entertainment, EMI Recorded Music og Sony Music vil tilby musikk i det kopieringsbeskyttede WMA-formatet.

Napster-oppgraderingen (1,5 MB) kan lastes ned fra nettstedet www.napster.com.

Opphavsrettsbrudd
Napster er midt opp i en rettssak med den amerikanske platebransjen og heavy metal-bandet Metallica som beskylder Napster for omfattende brudd på opphavsretten.
Napster sier bare at de formidler data på linje med Internett-tilbyderne.

Tidligere i mai blokkerte Napster aksessen til nettverket for 317 000 brukere som hadde byttet Metallica-låter.

73 prosent bruker Napster
I en ny undersøkelse blant 4300 amerikanske studenter, sier 73 prosent av college-elevene at de bruker Napster minst en gang i måneden.

Om lag 60 prosent av dem, sier seg villig til å betale 15 dollar (135 kroner) i måneden for å bruke tjenesten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse