Mobiltest (08/99)

Annonse


Mobilen blir agent

Mobiltest (08/99)

Det belgiske selskapet, Lernout & Hauspie Speech Products NV, håper nå på sin del av det mobile markedet. De skal nå sørge for at mobiltelefonen snakker til deg, etter å ha surfet på Internett, skriver ZDnet.com.

Du kan bare be telefonen eller en annen trådløs dings om å hente informasjonen du ønsker, og deretter går den og henter opplysningene, det være seg trafikkopplysninger eller motetips.

Etter å ha hentet informasjonen leser mobiltelefonen opp hva den har funnet.

Annonse


Nak vil foreta kjøp og salg
Prototypen av Nak, som systemet kalles, vil også muliggjøre mer kompliserte operasjoner på nett, som kjøp og salg av varer.

Nak bruker en StrongARM chip, laget av Intel Corp. og kan kjøres på de fleste operativsystemer, inkludert Linux og Windows.

Det er første gang at Lernout lager et produkt for trådløse løsninger.
– Dette skal gjøre taleteknologien dagligdags, uttalte nylig selskapets administrerende direktør, Gaston Bastiaens.

– Løsningen på problemet
En av selskapets grunnleggere Jo Hauspie, uttalte at dette var Lernout sitt svar på vanskelighetene med den nye teknologien.

– Det er en vits når løsningene er i ferd med å bli så små, at du trenger forstørrelsesglass for å lese teksten og en tannpirker for å skrive noe på skjermen. Svaret er stemmegjenkjenning, sa Hauspie.

Nå er selskapet i samtaler med produsenter av mobiltelefoner og håndholdte løsninger, for å få dem til å implementere Nak. Det har tatt halvannet år å utvikle Nak, og et hemmelig antall millioner.

God løsning for helsesektoren
Lernout planlegger også å selge sitt produkt til mer nisjepregede markeder, deriblant ulike helsetjenester. Sykepleiere kan f. eks ved hjelp av å ringe et telefonnummer få opplest pasientenes medisinske journal.

I flere år har Lernout spesialisert seg på programvare og teknologi som gjør at man kan bruke stemmen for å be datamaskiner utføre kommandoer.

Hittil har selskapet hatt store problemer med å få solgt sine produkter til det kommersielle markedet, men det er først og fremst spesialiserte markeder innen medisin som har tatt produktene i bruk.

Annonse