Napster (MP3-program)

Annonse


Napster-sjokk

Napster (MP3-program)Undersøkelsen vil antakelig være mer olje på bålet for den amerikanske platebransjens kamp mot både Napster og spredningen av piratkopiert musikk i det omstridte MP3-formatet.

Napster, som lar nettbrukere fritt laste ned opphavsrettslig beskyttet musikk i MP3, er halt for retten av den mektige industrisammenslutningen Recording Industry Association of America.

Tjenesten har også blitt viet stor oppmerksomhet etter at hardrock-bandet Metallica startet sin private kampanje for å bekjempe Napster.Mer enn seksti prosent av studentene sier også at de lytter mer på MP3 lastet ned fra nettet enn de gjorde for ett år siden, viser studien fra Webnoize, som er gjort ved ti universiteter i den nordøstlige New England-regionen i USA.

Tross sjokk-tallene i undersøkelsen er det likevel godt nytt for platebransjen i tallene. En majoritet av studentene som bruker Napster sier de er villig til å betale inntil 135 kroner måneden for å bruke tjenesten, noe som antyder at det kan være penger i musikk-abonnement over nettet, sier Webnoize-analytikeren Ric Dube.

Annonse


Selv om 85 prosent sier at de har lastet ned musikk fra nettet minst en gang, hevder mesteparten at de har beholdt mindre enn ti musikkfiler. Ifølge Dube antyder dette funnet at folk laster ned musikk for å lytte på den i stedet for å lagre den permanent, skriver Wall Street Journal.

(Origo)

Annonse