Annonse


IRC ute på veien

wapland.no har snakket med gutta bak Looplab.com, et lite uavhengig selskap som har fokusert på nettopp dette. Looplab.com stiller i dag allerede med en oppegående IRC-tjener på wap, og ser store muligheter i realtime chat og mobilt Internett.

– Det som virkelig er spennende, er muligheten for å kommunisere mellom forskjellig type klienter. Vår teknologi bygger på en standard teknologi som gjør at den fungerer mot andre IRC kanaler. Meningen er at brukeren skal kunne sende meldinger når som helst, og hvor som helst, sier Joel Ikdal, en av de tre gründerne i Looplab.com.

For dyrt

Et av selskapets store bekymringer er den høye kostnaden på bruken av wap, særlig når det gjelder en tjeneste slik som IRC.

Annonse
– Det er jo så dyrt nå, du må jo være koblet til hele tiden for å chatte. Men jeg tror teleoperatørene er veldig klar over dette og jeg håper det vil skje noe på dette området snart, sier Ikdal til wapland.no.

Interaktiv TV og PDA

Looplab.com har også andre spennende prosjekter på gang, men vil ikke røpe så mye på nåværende tidspunkt. Likevel er det klart at de jobber med løsninger for chat via interaktiv TV og bredbånd, og har en stor teleaktør som samarbeidspartner på dette området.

I tillegg ligger en IRC-klient for PDA rett rundt hjørnet, kan Ikdal opplyse.

Registrer deg som mobil IRC-chatter på www.looplab.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse