Herbern, Stig ny2

Annonse


Herbern gjør Zalto

Herbern, Stig ny2– Jeg er den første private investor i Zalto Communications, kunne Herbern fortelle på en pressekonferanse mandag formiddag.

Herbern har satset 5,5 millioner kroner i Zalto, og sitter nå med en aksjepost på 8,5 prosent i selskapet. I første omgang er selskapet eid av ham og Telenor.

Zalto Communications er en av nyskapningene i Telenor, som i første rekke henvender seg til ungdom innenfor Kontant Kort-segmentet, et marked som nå utgjør 36 prosent av kundemassen til Telenor-

Tjenesten baserer seg på såkalt ”Prepay”, der kunden på forhånd har betalt for tellerskrittene. I utgangspunket var Zalto en tjeneste som lå under Telenor Mobil, men nå er et eget selskap opprettet fordi man så mulighetene i konseptet.

Annonse
På jakt etter nye partnere
– Vi er også ute etter nye samarbeidspartnere, også finansielle partnere mot høstparten, men foreløpig er kontantbeholdningen tilstrekkelig for den første perioden, sier Herbern.

I første omgang skal Zalto plante føttene godt i Norden, deretter skal Herbern arbeide for at selskapet skal etablere seg på kontinentet.

Herbern har også fått med seg TeleDanmarks internettsjef Morten Krarup, som går inn som administrerende direktør.

I løpet av mai vil 12 ansatte være på plass i Zalto, men Herbern regner med bortimot 30 ansatte vil være på plass i løpet av sommeren.

SMS er spydspissen
Ved utgangen av april hadde Zalto klart å etablere en kundemasse på 25.753 kunder. Hittil har SMS vært selve spydspissen for tjenesten, selv om abonnementet også gir muligheten for brukav WAP.

50 prosent av omsetningen er i dag SMS, men det forventes at WAP-bruken vil øke i tiden som kommer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse